Увековечиха горите в Рила във филм за пилигримите на BBC2

Ключов принос имат служителите на ДГС "Самоков” и Национален парк "Рила”

Водещата английска телевизия BBC2 излъчи преди дни трисерийния филм „Пилигримството: Пътят до Истанбул“, голяма част от който бе посветена на прехода от град Самоков до Рилския манастир в Рила планина. Изключително впечатляващи са сцените от преминаването на пилигримите по Кайзеровия път от хижа Мечит през едноименния връх в посока манастира.
Ключов принос за успешното заснемане на тази част от филма имат служителите на „Държавно горско стопанство Самоков“ и дирекцията на Национален парк „Рила“, които оказаха логистична подкрепа, като осигуриха на телевизионния екип високопроходими автомобили. Този филм разкрива потенциала на запазената българска природа и културното ни наследство за популяризирането на България.
Трите серии на филма са достъпни за английската публика на сайта на ВВС 2 https://www.bbc.co.uk/programmes/b09w7lc0/episodes/player". В България може да се гледа на следния линк:  www.vimeo.com/user/3756067/folder/1699354 , с парола за временен достъп PilgrimageGuest.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен