Избрани Новини

Вандал, неспазил задължителната карантина в Банско, отива на съд

В нетрезво състояние извършвал хулигански действия

Под ръководството на Районна прокуратура - Разлог се води досъдебно производство за извършено на територията на Банско престъпление по чл. 355, ал. 2 вр.ал. 1 от Наказателния кодекс.

Около 23 ч. на 25.03.2020 г. в Районно управление на МВР - Банско, е постъпил сигнал за мъж в нетрезво състояние, извършващ хулигански действия. Същият откъснал задната регистрационна табела на лек автомобил, паркиран в района на ул.„България“ в града, и хвърлял камъни по прозорците на жилищна кооперация.

Веднага на място са били изпратени полицейски служители, установили визираното в сигнала лице – криминално проявеният Д.П., който същият ден навършил 24 години. Въпреки наложената карантина на територията на Банско, въведена с разпоредбата на заповед на министъра на здравеопазването от 17.03.2020 г., мъжът напуснал обитаваното от него жилище. С действията си той нарушил противоепидемичните мерки, предприети срещу разпространението на вируса Covid – 19.

Д.П. е бил задържан и е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление – нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителната болест по хората, извършено по време на пандемия и извънредно положение.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)