Избрани Новини

Нова инициатива "Часът на Банско" предприема Общината

Ще покажат най-интересните моменти от миналото на града с филми, документи, разкази и снимки

Нова общинска инициатива "Часът на Банско" предприема Общината. В нея си подават ръка минало, настояще и бъдеще

Всеки понеделник – сряда – петък, от 18 ч. на страницата на общината. Ето какво съобщи кметът Кадев на съгражданите си:

"Скъпи съграждани,

Борбата на нашите семейства с коронавируса, която водим на тихия фронт в домовете си, ще продължи до успешен край.
Но това ще иска време. И сили, и търпение.
За да направим делника ни по-весел и интересен, подемаме една инициатива, чрез която ще ви покажем най-интересните моменти от миналото на народа и града ни – с филми, документи, разкази и стари снимки.
Надали има област от делника на Банско, която да е толкова типична, уникална и колоритна, както историята, фолклорът и цялата духовна сфера. Характерът на нашите предци, упоритостта ни и вярата в по-доброто бъдеще, са ни съхранили такива, каквито сме - хем чепати, хем стойностни. Ще се опитаме да ви покажем всичко това.
Тъй като сме ограничени от карантината, на този етап ще пускаме повече готови филми и клипове, а нагледните материали и документи ще изработваме в домовете си.
Използвам случая да изкажа общата и моята лична благодарност на екипа на нашия музеен комплекс, които самоотвержено и бързо реагираха на поставената задача.
Имаме намерението, когато карантината отмине и можем да се събираме свободно, да направим една поредица от лични и семейни истории, да ги заснемаме за поколенията и по този начин да привлечем към участие всеки един от вас. Същевременно, моля онези, които вeче притежават интересни фотографии, записали са или знаят интересни истории из миналото на града и неговите видни жители, да пишат на mk_bansko@mail.bg, като гарантираме, че веднага ще бъдат потърсени по телефона за допълнителни въпроси.

Бъдете горди банскалийки и банскалии! С нас са се гордели и се гордеят България и светът!

Приятно гледане!

До 18 часа!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов