Избрани Новини

Ще ремонтират с евросредства гимназията в Банско

Още 6 професионални гимназии в страната получават нов облик

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. В тях ще бъдат инвестирани почти 8 млн.лв. спестен ресурс по приоритетна ос 3 "Регионална образователна инфраструктура" на европейската програма. Управляващият орган вече публикува изменение на процедурата "Подкрепа за професионалните училища в Република България" и приоритетната ос, с което се дава „зелена светлина“ за стартиране на проектите.
Пет от професионалните гимназии, които ще получат финансиране, са в направление ветеринарна медицина, горско стопанство, растениевъдство и животновъдство. С проекти могат да кандидатстват общините Берковица – за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“, Елхово – за Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара“, Нови пазар – за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство, и община Лозница – за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски“.
Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика – Банско.
Крайният срок за подаване на проектни предложения е 19:00 часа на 29.05.2020 г.
До момента по нея са финансирани 40 договора на стойност от почти 160 млн. лв., с които се ремонтират десетки училища в цялата страна. Така се създадат условия за модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура в професионалните училища от национално и регионално значение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)