Избрани Новини

163-ма вече са заразени с коронавирус

Още 21 са потвърдените случаи на Covid-19

21 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента са 163, от които три смъртни случая и трима излекувани.
Новите положителни проби са установени при пациенти в следните градове: в София – 18 (общият брой на заболели в София е 103), в Бургас – 2 (общият брой на заболели в Бургас е 4) и в Пещера – 1 случай. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски по време на брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.
В белодробната клиника на болница "Токуда" е хоспитализиран и изолиран пациент с двустранна пневмония и положителна проба за новия коронавирус. По тази причина лечебното заведение е поставено под карантина. Предстои цялостна дезинфекция, след което болницата ще се върне към нормалния си работен режим, с изключение на изолираната структура.
Под карантина е и хирургичното отделение на болница "Бургасмед", след като при медик от лечебното заведение е потвърден новият коронавирус. Положителни са и пробите на две от контактните му лица. В единия случай също се касае за лекар, в другия - за рехабилитатор в Дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) "Вяра, Надежда и Любов" в областния град. Под карантина е поставен и ДМСГД.
Под карантина в момента е и столичната болница „Софиямед“ заради открито второ огнище на COVID-19.

Днес са изписани първите трима пациенти, излекувани от COVID -19. Това са жена, лекувана във ВМА, и първите двама пациенти, които бяха хоспитализирани в областната болница в  Плевен на 8.03. При всеки от тях вече са отчетени по две поредни отрицателни проби за коронавирус.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов