Избрани Новини

Благоевград затяга мерките

Без посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки

Въведоха се следните противоепидемични мерки на територията на Община Благоевград, считано от 00.00 часа на 21.03.2020 г.:

- Органите на Министерство на вътрешните работи на територията на община Благоевград  организираха контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на Благоевград и извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

- През контролно-пропускателните пунктове по т.1 се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, медицински документ, документ за самоличност.

- Забранява се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

- Всички работодатели на територията на Община Благоевград, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, е необходимо да въведат дистанционна форма на работа за служителите си. Когато това е невъзможно, трябва да издадат служебни бележки, с които да удостоверят, че пътуващите лица са техни служители и че пътуването е свързано с изпълнение на задълженията им.

- Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8,30 до 10,30 часа всеки ден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов