Избрани Новини

В Банско има достатъчно храна и лекарства

Осигуриено е общежитие с необходимите битови условия, където се настаняват туристи или работници

Общинският кризисен щаб призовава да не се разпространяват неверни данни за обстановката в Банско.

• Напомнят, че в България е въведено извънредно положение и разпространяването на невярна информация е състав по Наказателния кодекс.

• Не отговаря на истината информацията, че в Банско не е имало хляб. Само за няколко часа сутринта на 18 март беше забавена доставката на пресен хляб, но в цялата търговска мрежа на хранителните магазини в града през това време имаше пакетиран хляб.

• Не отговаря на истината, че две денонощия без подслон са стотици българи, които са освободени от работа заради поставянето на Банско под карантина. За всички хора, независимо дали са туристи или работници, дали са български или чужди граждани, е осигурено настаняване при нормални условия за живот в отоплени и дезинфекцирани помещения с течаща топла вода.

• Всички хора, които не са с постоянен адрес в града, но са били в Банско в момента на обявяване на карантината, са информирани, че не могат да напуснат карантинната територия.

• Съгласно общинския План за бедствия и аварии, Общинският кризисен щаб е осигурил общежитие с необходимите битови условия, където да се настаняват бедстващите.

• Не отговаря на истината за напуснали града хора през полски и горски пътища. Общинският кризисен щаб чрез служба "Общински ред и сигурност" и органите на МВР са осигурили стриктно спазване на заповедта на МЗ.

• В Банско няма недостиг на стоки от първа необходимост и лекарства. Доставката на медикаменти, които в момента липсват, се извършва по установения от години ред - със заявка и получаване на следващия ден.

• В Банско няма случаи, в които компетентните органи да не са реагирали и решили проблема. Непрекъснато възникват различни ситуации, постъпва информация за различни казуси, но всички въпроси се решават в максимално кратък срок.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)