Избрани Новини

200 туристи в Банско на улицата, настанени са в хотел

Курортът трети ден е под карантина

200 туристи бяха настанени спешно в един от хотелите на Банско, след като се оказаха на улицата, предаде БНР. Почти всички са чужденци. Много българи, освободени от работа в курорта, не успяха да излязат от града, който трети ден е под карантина.

Към момента не е ясно защо туристите са напуснали хотелите, в които са били и имало ли е организация за тяхното ескортиране. Съюзът на туристическия бизнес в града е организирал тяхното настаняване. Второ денонощие без подслон останаха и стотици българи, които бяха освободени от работа заради стресовото приключване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, други са били изгонени. Те настояват да им бъде направен преглед на КПП и да се се приберат в къщи.

Община Банско обяви горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи нужда от медицинска и хуманитарна помощ.

Забранителните мерки в курорта станаха още по-драстични. Никой няма право да излиза от дома си. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция. Засилено е присъствието на полицията и жандармерията и около Банско, заради опити да се пробие карантината през зелена граница.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)