Избрани Новини

С песен срещу коронавируса: Измиваме ръцете, търкаме... (видео)

Парчето от Виетнам се превърна в истински хит в социалните мрежи

Въпреки заплахата от коронавирус в целия свят, във Виетнам подхождат с чувство за хумор към епидемията. Министерството на здравеопазването на Виетнам пусна забавна песен и клип с текст, който дава полезни съвети за това как да се предпазим от вируса, предава AFP . Тази новина наистина изненадва, имайки предвид консервативните възгледи на комунистическото правителство в страната, информира tribune.bg.
„Наскоро се сдобихме с горещ вирус
Името му е Корона
Откъде е? Той е от Ухан
Насред спокойствието изведнъж се появи
Определено трябва да бъдем нащрек,
За да не се разпространява
Определено трябва да носим отговорност,
За да не избухне
Измиваме ръцете си, разтриваме, търкаме, разтриваме, разтриваме равномерно…“ - се пее в песента, която е в изпълнение на певците Ерик и Мин. В нея те призовават слушателите да „се борят с вируса корона“ и да си мият ръцете.
Парчето се превърна в истински хит в социалните мрежи. То вдъхнови мнозина да създадат свои клипчета, докато си мият ръцете. Тези клипове събраха повече от 2 млн. гледания в приложението „ТикТок“.
Атрактивната кампания за борба с коронавируса събра стотици хиляди гледания и в YouTube, а популярно комедийно шоу нарече песента „същинско парче за дискотека“.
Младите хора във Виетнам също са полудели по песента и не им липсва въображение да я интерпретират. В редица клипове те припомнят най-важните правила за превенция срещу коронавирус. А именно:
„Не докосвайте очите, носа и устата
И ограничете посещенията на многолюдни места
Избутайте обратно вируса, Корона, Корона
Постоянно подобрявайте здравето си
И почистете личното си пространство
Нека подобрим социалната си осъзнатост
Избутайте обратно вируса, Корона, Корона“
$Искаме песента да вдъхнови (хората) и да намали напрежението за тези, които се борят с епидемията, включително експерти, лекари и медицински работници, както и милионите трудещи се, които са на фронта на борбата с тази епидемия всеки ден“, се казва в изявлението на министерството, свързано с клипа.
Случаите на коронавирус във Виетнам до момента са 16. Страната, която граничи с Китай е взела сериозни мерки за борба с епидемията. За справянето със заразата се намеква и в песента.
„Дори и да е трудно, няма да бъдем възпирани
Виетнам се осмелява да спечели
Смее да победи пандемията“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов