Избрани Новини

На 3-ти март: Заедно в теснолинейката!

Еталонният теснолинеен влак "Родопи" ще замине в 8 ч.35 мин. с много вагони

Неусетно отминаха четири години от първото масово празнично пътуване по теснолинейката, организирано неформално с цел привличане на обществения интерес към линията. По пътя назад за това време остават над 20 събития, съпреживени заедно в теснолинейката с нейните приятели от цялото земно кълбо.
И понеже на първия Трети март, отпразнуван с влакчето през 2016 година, организаторите обещаха гласно това събитие да стане традиция - днес е моментът да ви поканят за 5-ти път да се отбележи националния празник на борда на теснолинейката и в любимия на все повече приключенци и пътешественици град Якоруда.
Отново ще се тръгне от познатото място - гара Септември. Еталонният теснолинеен влак "Родопи" ще замине в 8 часа и 35 минути с много вагони и, надяват се - много приятели! Ще се  пътува до Якоруда през спиращото дъха скалисто Чепинско дефиле, СПА столицата на Балканите Велинград, влакчето ще се изкачи в 5 етажа до най-високата гара на Балканския полуостров - Аврамово, след което ще се спусне в обширната долина на бисерна Места. По време на пътуването ще има изненади. На обяд в Якоруда бъдат всички приятели там - с много настроение, обич и дух. Заедно ще се отправят към централния градски площад, където в големия салон на читалището местни и гостуващи самодейци отново подготвят трескаво кратка и разнообразна празнична програма за Деня на Освобождението. След това ще се извие кръшно хоро на площада, ще се похапне и ще се поеме обратно с редовния влак "Родопи" в 16:05 ч. към гара Септември.
Държавният железопътен превозвач ще осигури допълнителни места за всички желаещи и предварителна продажба на билети със запазени места за влак „Родопи” Септември – Якоруда – Септември от големите гари в цялата страна, с цел максимален комфорт и сигурност.
Влак "Родопи" има връзка от София сутринта в 6:30 и от Пловдив в 7:50 ч., както и обратно вечерта веднага след пристигането на теснолинейката в Септември.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)