Избрани Новини

Започна съборът на теснолинейката "С хорá и песни край релсите тесни”

Той е край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово

Втори национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” започна край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово. Съборът е днес и утре.
Нека отново бъдем заедно, за да заявим подкрепата си за теснолинейката, да уважим ентусиазма и уменията на стотиците самодейци, които ще се изявяват на сцената отново безвъзмездно, да подишаме чист прохладен въздух сред Родопа и Рила, да поиграем хорца и да хапнем вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров!
Вечерта на 10 август (събота) ще има голям празничен концерт, огън и греяно вино – така че планирайте да останете до късно.
Ако искате да бъдете с нас и двата дена, може да нощувате в Юндола (7 км от събора), Якоруда (15 км от събора) и Велинград (30 км от събора), както и на палатка – около гарата – без такса.
Програмата ще бъде съобразена с разписанието на теснолинейката, но апелираме да използвате автомобилен превоз, тъй като влакчето е с ограничен капацитет, който миналата година се оказа крайно недостатъчен предвид броя на гостите на събитието, който надхвърли 1500 души.
Вярваме, че и тази година заедно ще направим голям празник за местните хора и за пореден път ще успеем да проучим теснолинейката и нейните красоти, призовават организаторите.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)