Избрани Новини

Българин от Виетнам в теснолинейката на 6-ти

Влакът с парен локомотив и 6 пътнически вагона ще замине в Деня на Съединението

Хоанг Христов е късметлията, който закупи последния билет за първото общодостъпно атракционно пътуване по теснолинейката. Влакът с парен локомотив и 6 пътнически вагона ще замине в Деня на Съединението – 6-ти септември, в 10:35 ч. по маршрута Септември-Велинград-Септември.
След като всички 180 билета бяха закупени от касите на БДЖ само за няколко дни, а мнозина останаха разочаровани, екипът на "Родопската теснолинейка" се сдоби с един свободен билет. Става дума за вече закупен превозен документ на човек, който поради непреодолими обстоятелства няма да може да пътува и го предоставя, за да зарадват някой друг.
Вечерта на 28 август обявиха публично във фейсбук страницата , че който първи изпрати лично съобщение, ще получи последния билет за пътуването. След минута-две дойдоха три съобщения, първото от които отвориха веднага.
Късметлията, носител на последния от 180-те билета за атракционното пътуване, е 17-годишният българин от Русе с виетнамски корени Хоанг Христов. Проведоха и разговор с младежа, за да се убеди, че това, което му се случва, е самата истина, а той остава очарован.
Хоанг живее и учи в България, пише по-грамотно от мнозина българи на всякаква възраст и се радва истински на малките неща в живота. Разказа, че отворил фейсбук от телефона си и първото нещо, което видял, била публикацията. Отворил я и решил да им пише, макар че не вярвал да има шанс за такъв голям късмет. Сподели също, че преди дни се опитал да вземе билети за пътуването, но не успял, защото били свършили.
За организаторите е голямо удоволствие, че зарадваха едно момче, което се оказа силно развълнувано от късмета си и дълбоко признателно за това, че се случва на него. Това пътуване няма да бъде първото за Хоанг, но със сигурност ще бъде най-незабравимото!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)