Избрани Новини

Гледаме спектакъла-събитие "Портретът на Дориан Грей”

Първите 50 билета са на специална цена

Днес от 19:00 ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград представя спектакъла „Портретът на Дориан Грей” по романа на Оскар Уайлд.
Първите 50 зрители, посетили касата, ще имат възможност да закупят билетите си на специална цена – 15 лева.     
Представлението се превърна в събитие за Благоевград и предизвика интереса на театралната гилдия в страната.
Категоричната заявка от страна на театъра за това какво предстои в най-голямата културна институция на Югозапада се увенча с големи успехи – представлението се играе пред пълен салон в Националния дворец на културата, Театър „Азарян” почти всеки месец.
„Портретът на Дориан Грей” стана част от афиша на няколко театрални фестивала и прегледи  в страната - Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ – Благоевград, Театралния  фестивал „Театър, обичам те“ – Хасково, Есенния театрален салон в Сливен, а през октомври 2019 г. спектакълът откри международния театрален фестивал Joakim InterFest в Княжевско-сръбския театър в Крагуевац, Сърбия.

Най-гледаният спектакъл на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград за 2019 година е с три номинации за Награди ИКАР 2020:

- Водеща мъжка роля на Севар Иванов за ролята на Дориан Грей;
- Поддържаща мъжка роля на Александър Хаджиангелов за ролята на Базил Холуърд;
- Авторска музика на Петър Дундаков.

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакълът е амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.
Блестящата игра на Севар Иванов в ролята на Дориан Грей оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей са съвършени. Калин Врачански е лукав като лорд Хенри Уотън, който предава типичния хумор на Оскар Уайлд и за пореден път пленява сърцата на публиката.
Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград и Община Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов