Избрани Новини

Калин Врачански е лорд Хенри в спектакъла "Портретът на Дориан Грей”

Представлението е тази вечер от 19:00 ч.

Днес от 19:00 ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград представя спектакъла „Портретът на Дориан Грей” по романа на Оскар Уайлд.      
Представлението категорично се превърна в събитие за Благоевград и предизвика интереса на театралната гилдия в страната. Веднага след първата премиерна дата, към екипа на театъра заваляха отзиви от зрители и колеги, които споделяха възхищението си.
Категоричната заявка от страна на театъра, за това какво предстои в най-голямата културна институция на Югозапада, се увенча с големи успехи – представлението се играе пред пълен салон в Националния дворец на културата, Театър „Азарян” почти всеки месец.
За няколко месеца „Портретът на Дориан Грей” стана част от афиша на няколко театрални фестивала и прегледи  в страната - Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ – Благоевград, Театрален фестивал „Театър, обичам те“ - Хасково, Есенен театрален салон в Сливен, а на 8 октомври спектакълът откри международния театрален фестивал Joakim InterFest в Княжевско-сръбски театър в Крагуевац, Сърбия.
„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.
Блестящата игра на Севар Иванов в ролята на Дориан Грей оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей са съвършени. Калин Врачански е лукав като лорд Хенри Уотън, който предава типичния хумор на Оскар Уайлд и за пореден път пленява сърцата на публиката.
След представлението в Благоевград на 2 декември, екипът ще гастролира в Бургас, на сцената на Държавна опера - Бургас и в София в Националния дворец на културата, Театър „Азарян”.
Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден