Избрани Новини

Спектакълът "Портретът на Дориан Грей” на бис в НДК

Романът оживя на сцената на Театър "Азарян”

След дълго чаканата и успешна премиера на грандиозния спектакъл „Портретът на Дориан Грей”, вчера Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград срещна своята публика и в София. Вълнуващата неделна вечер заслужено завърши с дълги аплодисменти за актьорите.
Билетите за представлението бяха разпродадени за няколко дни и това наложи програмирането на следваща дата в НДК (4 юни) за всички зрители, които останаха без билети за неделната вечер.     
Софийската премиера на спектакъла е част от стратегията на Театър „Азарян” да бъде сцена за столични премиери на едни от най-значимите нови извънстолични представления.
Премиерното заглавие по романа на Оскар Уайлд категорично се превърна в топ събитие за Благоевград и региона и очевидно ще се играе редевно в столицата поради огромния интерес към заглавието, постановъчния и актьорски екип.
Блестящата игра на Севар Иванов доказа правилния избор през месец октомври, когато той пребори над 70 кандидата в кастинг за ролята, а неговият партньор Калин Врачански в ролята на лорд Хенри за пореден път пленява сърцата на публиката.
Представлението се играе в Благоевград на 15 април, а билетите са в продажба на касата на театъра.
Един магически портрет започва да старее, докато младежът, нарисуван на него, запазва красотата и очарованието си. Но каква е цената на вечната младост? Заслужава ли си да спечелиш целия свят, ако погубиш душата си?
„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл-амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.    
Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)