Избрани Новини

Награждават авторите на най-оригиналните писма до Дядо Коледа

Общо 700 деца споделиха с добрия старец своите мечти и желания

Кметът на община Благоевград инж.Томов ще награди  децата с най-трогателните и оригинални писма от „Пощенската кутия на Дядо Коледа“. Събитието ще се състои днес от 11.00 ч. в зала № 5 на Общината.    
В „ Пощенската кутия на Дядо Коледа“ децата на Благоевград имаха възможност да пускат своите писма до Дядо Коледа от началото на декември до 10 януари 2019 година. Писмата бяха старателно селектирани и предоставени на комисия, която да определи най-атрактивните, запомнящите се и докосващи сърцето писма. След преглеждането на над 700 писма, комисията определи десетте най-оригинални. Наградата за авторите им е да получат желания от тях подарък от Дядо Коледа.
„Пощенската кутия на Дядо Коледа“  е една  инициатива на нашата община, която не само провокира децата на Благоевград да споделят с Белобрадия старец най-съкровените си желания, но и  начинание, което усмихва всички, приели предизвикателството да бъдат в ролята на Добрия старец.
От общо 700  писма светлееха не само детски мечти. Доста пораснали деца тази година също бяха пуснали своите писма.
Комисията доста се затрудни – от „ искам световен мир“ до „ искам възглавничка с формата на поничка“.
Тази година се открояваха  писмата, в които децата искаха от Дядо Коледа  да донесе на всички хора по света здраве, надежда, радост. Трогваха думите, с които те изразяваха своята убеденост във всемогъществото на Добрия старец. Просто искаха той да направи така, че да няма повече глад, болка, тъга. Да не се делят хората на бедни и богати.  Умиляваха и словата, с които малчуганите не искаха нищо за себе си, а за мама, за  децата от Дома за сирачета. Една малка фея вече се бе приготвила – чакаше само Дядо Коледа, за да може заедно да раздадат подаръците на хлапетата от дома.  
Комисията се убеди - най-чистите детски мечти чертаят пътека към светли и за нас, възрастните, дни! Защото децата на Благоевград имат сърца, пълни с  толкова много обич и светлина!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)