Избрани Новини

Награждават малките автори на писмата до Дядо Коледа

Събитието ще се състои на 27.01. от 11.00 ч.

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов ще награди децата с най-трогателните и оригинални писма от „Пощенската кутия на Дядо Коледа“. Събитието ще се състои на 27.01.2020г., от 11.00ч., в зала № 5 на Община Благоевград.
В „ Пощенската кутия на Дядо Коледа“ децата на Благоевград имаха възможност да пускат своите писма до Дядо Коледа от началото на декември до 10 януари. Писмата бяха старателно селектирани и предоставени на комисия, която да определи най-атрактивните, запомнящите се и докосващи сърцето писма. След преглеждането на над 700 писма, комисията определи десетте най-оригинални. Наградата за авторите им е да получат желания от тях подарък от Дядо Коледа.

„Пощенската кутия на Дядо Коледа“ е една инициатива на община Благоевград, която не само провокира децата да споделят с белобрадия старец най-съкровените си желания, но и начинание, което усмихва всички, приели предизвикателството да бъдат в ролята на добрия старец.
От общо 700 писма светлееха не само детски мечти. Доста пораснали деца тази година също бяха пуснали своите писма.
Комисията доста се затрудни – от „искам световен мир“ до „искам възглавничка с формата на поничка“.
Тази година се открояваха писмата, в които децата искаха от Дядо Коледа да донесе на всички хора по света здраве, надежда, радост. Трогваха думите, с които те изразяваха своята убеденост във всемогъществото на добрия старец. Просто искаха той да направи така, че да няма повече глад, болка, тъга. Да не се делят хората на бедни и богати. Умиляваха и словата, с които малчуганите не искаха нищо за себе си, а за мама, за децата от Дома за сирачета. Една малка фея вече се бе приготвила – чакаше само Дядо Коледа, за да може заедно да раздадат подаръците на хлапетата от дома.

Комисията се убеди - най-чистите детски мечти чертаят пътека към светли и за нас, възрастните, дни! Защото децата на Благоевград имат сърца, пълни с толкова много обич и светлина!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)