Бездомни кучета нахапаха две жени в Дупница

Потърпевшите искат мерки и агресивните животни да бъдат прибрани в приют

Две жени бяха нападнати и ухапани от бездомни кучета в Дупница в рамките на няколко дни, информира Нова ТВ. Според потърпевшите, може би става въпрос за едно и също агресивно животно.
Едната от пострадалите е на 84 години, тя едва се е спасила от нападението. Другата жена е с дълбока рана на крака и сериозна уплаха. Потърпевшите искат мерки и  агресивните животни да бъдат прибрани в приют.
„При изпълнение на служебните ми задължения бях нападната в гръб от едно куче. Физическата болка се преодолява, психическият шок е много страшен. Бях нападната на обяд. На следващия ден същото куче нападна възрастна жена на същото място. Тя също е нахапана на обяд”, споделя пострадалата Ангелина Пепелджийска, която работи като инкасаторка във ВиК.
„Кучето ме ухапа по десния крак. То е достатъчно голямо, а раната е достатъчно дълбока. Потърсих веднага лекарска помощ. Имам проблеми с кръвоносните съдове. Шокът беше много голям, аз знам, че кръвта ми се разрежда. Ръцете ми бяха в кръв. Опитах се да спра кървенето’, разказва още тя.
Жената вече не е спокойна да извършва служебните си задължения. Тя споделя, че се притеснява и от домашни кучета, водени на повод.
От община Дупница обясниха, че за момента не могат да застанат пред камерата на NOVA. Според тях приютът за кучета е пълен и там няма място за това агресивно куче.
Преди месеци дете беше нахапано жестоко в същия дупнишки квартал. Тогава се взеха мерки и кучето беше прибрано в приют.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен