Избрани Новини

Собственици на кучета, убили баба в Козловец, жалят условни присъди

Крими

20-10-2019, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Баба Гина беше нападната през януари 2017 г. от гладните животни

Семейство собственици на кучета, които нахапаха до смърт баба в свищовското село Козловец, обжалват условни присъди.

Съдът в Свищов призна подсъдимия Петър К. и подсъдимата Величка К. за виновни за това, че на 19.01.2017 г. в с. Козловец, община Свищов при условията на независимо съпричиняване, не положили достатъчно грижи за гръбначни животни – две кучета – мъжко куче, рижаво на цвят, кръстоска между порода „питбул“ и местно едро куче, както и мъжко куче, черно на цвят, неустановена порода, които се намират под негов надзор, в резултат на което животните причинили остро протичащ хеморагичен шок, предизвикан от голяма кръвозагуба в резултат на разкъсване на дясна сънна артерия и вена, заедно с нарушаване в дълбочина и на други кръвоносни съдове по главата, тялото и крайниците с липсващи меки тъкани, вследствие на което е последвала смъртта на 80-годишната баба Гина Боярова.

Двамата са осъдени на по една година лишаване от свобода, която е отложена с изпитателен срок от три години, и глоба в размер на общо 800 лв.

Съдът ги призна за невиновни да са извършили  престъпление в съучастие като съизвършители. В полза на държавата беше отнето и евтаназирано едното куче.

На 19 януари 2017 г. кучетата нахапаха 79-годишната Гина Боярова в свищовското село. Вследствие на раните си жената почина.

Полицията тогава задържа собствениците на питбула и на едно от другите кучета. Животните не били хранени няколко дни и вероятно това е причина за озверяването им. Те се отвързали и нападнали бабата.

Въззивното делото в Окръжен съд -  Велико Търново ще се гледа идната седмица.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)