Избрани Новини

Защо е важно да ядем мандарини през зимата?

Те съдържат голямо количество витамин С

Мандарините са любимо зимно лакомство. Именно този вкус всички свързваме с Нова година. Много рядко обаче може да чуем за техните ползи. В крайна сметка това не е само вкусен плод.
Максимумът, който знаем за тях е, че мандарините съдържат голямо количество витамин С, като другите цитрусови плодове. Ползите им обаче не свършват дотук.
Оказва се, че мандарините имат силен антимикробен ефект.
Те са помощник при лечението на астма, бронхит, трахеит.
Ефективни са при борба с гъбичките, когато се приемат перорално. Освен всичко останало, има и интересна рецепта – да втривате сок от мандарина в ноктите, засегнати от гъбичките
Съдържат витамини D, K. B1.
Разбира се, има противопоказания за употребата на този плод в големи количества. Мандарините трябва да се избягват при повишена киселинност на стомаха, стомашна язва и язва на дванадесетопръстника, с остър нефрит. Те могат да раздразнят бъбреците и стомашната лигавица.
Обобщавайки горното, мандарините са наистина полезни, защото оказват пагубно влияние върху различни паразити, убиват гъбичките, насищат организма ни с различни витамини. Те също са естествен антибиотик. Напълно достатъчно е да консумирате 2 мандарини на ден, за да заредите тялото си с полезни вещества.

Източник - в."Български новини"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов