Избрани Новини

Военен паметник откриха в струмянското село Махалата (снимки)

Той е в памет на загиналите във войните за национално обединение

Днес в с.Махалата в община Струмяни с тържествена церемония и с военни почести бе открит войнишки паметник за увековечаване на подвига и паметта на участниците и геройски загиналите в Балканската, Първата и Втората световни войни.
В тържествената церемония взеха участие военнослужещи от военно формирование 26 400 от Благоевград, както и духовият оркестър от град Сандански. Паметникът бе осветен от свещенослужители и бе открит от Емил Илиев – кмет на община Струмяни, както и от Костадин Стоянов, председател на инициативния комитет, осъществил патриотичната инициатива. Събитието уважиха кметове и кметски наместници,общински съветници, представители на общинска администрация - Струмяни, пенсионерските клубове в общината, образователни институции, граждани и журналисти.
Идеята за създаване и откриване на военния паметник е на местен инициативен комитет от село Махалата, който със съвместни усилия и упорития труд на гражданите и съдействието на общинска администрация Струмяни, както и на наследниците на загиналите и участниците в Балканската и двете Световни войни, успя да реализира инициативата и да я доведе до успешен край.
От кмета на община Струмяни Емил Илиев почетни благодарствени грамоти получиха Костадин Стоянов, Кирил Александров, Васил Малинов, Георги Панталеев, Георги Николов, Асен Стоянов, Георги Александров, Никола Стойков, Илия Подгорски, Ботьо Вангелов, Борислав Асенов.
Дълбок поклон пред геройски загиналите за обединението на майка България!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)