Избрани Новини

Благоевградските общински съветници започнаха работа

Общинският съвет не успя да си избере председател на първото си заседание

Кметът на Благоевград Румен Томов и съветниците, които в този мандат са 41, положиха своите клетви и официално встъпиха в длъжност, предаде БНР. Областният управител Бисер Михайлов откри първата сесия на ОбС, като отбеляза, че това става на днешния хубав празник на Свети Мина. Михайлов пожела на Румен Томов и съветниците да продължат да работят за развитието и европейския облик на общината.
Кметът Томов се обърна към присъстващите в залата с благодарност за гласуваното доверие. Символично ключът на Благоевград бе връчен от досегашния вр.и.д кмет Иво Николов. Досегашният кмет Атанас Камбитов не присъства на сесията в зала "22 септември".
Първата задача пред местните депутати бе процедурата по избор на председател на местния парламент. Номинираните бяха Андон Тодоров и Рашко Динков. Проведоха се две гласувания,  като и при двата тура нито един не успя да събере необходимите му 21 гласа, за да бъде обявен за председател.
При първото гласуване Тодоров получи 20 гласа срещу 15 в полза на Динков, а 6 бюлетини бяха недействителни. При второто гласуване Тодоров получи 19, а Динков 16, като отново недействителните гласове бяха 6. Процедурата по избор ще бъде повторена на следващото редовно заседание на ОбС - Благоевград.
Паралелно с първата сесия и гласуването за председател, Румен Томов покани журналистите и заедно с тях прекрачи прага на кметския кабинет.
На бюрото му го очакваше график с първите задачи. Томов каза, че днес ще се срещне с всички директори и началници на отдели в общинската администрация, за да чуе от тях кои са най-спешните за решаване проблеми в Община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов