Избрани Новини

Кой стои зад кандидатурата на безизвестния Румен Томов?

Обръч от червени бизнесмени около К. Паскалев и К. Добрев възраждат лакомо апетитите си ЗА БЛАГОЕВГРАД

Текст на struma.com
Казусът с огромен, спрян проект в парк "Бачиново", излиза на светло! Атанас Камбитов пречи! Посече мераците на най-мощната по времето на Паскалев червена строителна фирма "Универсалстрой консулт" да превърне 18 декара от парка във вилно селище.. С Томов се връщат надеждите им за възраждане......
Обръч от позабравени червени строителни предприемачи, които през годините натрупаха сериозен капитал, подпомагани от своите в управлението, днес застават зад кандидата за кмет Румен Томов, издигнат от инициативен комитет, но върло подкрепян от БСП. Застават скрито и явно зад Томов с надежда, че ще върнат позициите си в Благоевград и ще задоволят лакомо апетитите си, които Атанас Камбитов секна гръмко и посече безпощадно още в първия си мандат. Появата на непознатия за широката общественост в града Румен Томов, в такова сериозно състезание, срещу доказано успешния градоначалник Атанас Камбитов, шокира Благоевград преди месец.
Хората се чудеха - Кой е този човек? Какво е работил, откъде се появи? Кой го избра, по какви критерии столетницата БСП го подкрепи за кмет?
Картинката се изясни в деня на откриването на кампанията му, когато лично да го подкрепи, се появи след десетилетие отсъствие от града, бившият кмет Костадин Паскалев. Не само се появи мимоходом, но стана на крака пред препълнената зала от симпатизанти на Томов, показвайки силното си пристрастие към кандидата.
Няколко избора минаха до момента, но Костадин Паскалев, сякаш бе забравил къде е Благоевград, не се трогваше от поканите на неговите съпартийци да дойде и да ги подкрепи през годините, та дори и да ги поведе в кметска битка. Този път обаче, Паскалев се раздвижи и то сериозно, за да застане явно зад Томов, обявявайки го за свой приятел от години. Пристигна от София, стъпквайки тежко, за да подкрепи и стимулира Томов - съдружникът в култовото заведение в топ център на Благоевград - Плаза, купено по времето на управлението на Паскалев.
Дни, преди бившият благоевградски кмет да заяви подкрепата си за Томов, тук се появи и Кирил Добрев от Гоце Делчев, който бе червеният кардинал, участвал в подготовката на местните избори в Благоевград, разказват социалистите. Изведнъж страшен интерес към кандидатурата на Томов от страна на големите в БСП!
Интерес към Благоевград, или явна надежда за възстановяване на бизнесинтересите в областния център. Защото днес община Благоевград е добра "хапка" за изгладнелите в годините - силно развита, подредена, със започнали множество проекти и осигурено от Камбитов и екипа му сериозно държавно и европейско финансиране.
Появата на червени номенклатури зад Томов припомня факти от едно скандално минало, което Благоевград днес трябва да анализира отново разкриват връзки и бизнесинтереси, на които сегашният кмет Атанас Камбитов - ПРЕЧИ! Тези факти определено показват "чистите" помисли за Благоевград на обръча от поддръжници на Томов.
ЕТО ПОЗАБРАВЕНИТЕ ФАКТИ: КАК ИСКАХА ЗА ЗАГРАБЯТ И ЗАСТРОЯТ БАЧИНОВО? Помните ли приближената до Костадин Паскалев мощна строителна фирма УНИВЕРСАЛ СТРОЙ КОНСУЛТ, на приятеля на Паскалев, Георги Ганджов и съдружниците му. Парашкански и Узунов и тяхната битка за застрояване в парк "Бачиново"?! Имаха разработен проект за превръщане на цели 18 декара от парка в модерно вилно селище. Всичко беше готово по времето на кмета Костадин Паскалев, оставаше само кметския подпис. Но народът ПРОВАЛИ ПЛАНОВЕТЕ, избра Камбитов, който ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА МАНДАТА СИ отсече:
"Няма да позволя парк Бачиново да се застроява. Паркът трябва да си остане зелена зона за отдих и релакс, и няма да допусна жилищно застрояване", каза новоизбраният кмет на Благоевград във връзка с проекта за строителството на луксозен комплекс от ваканционни и жилищни сгради, хотели и спа център с тенис кортове, който искаха да вдигат в благоевградския парк тримата строителни босове Георги Ганджов, Петър Парашкански и Чавдар Узунов.
Рече и отсече Камбитов, и СПРЯ РЕАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТОВА СТРОИТЕЛСТВО. Спря го, не се поддаде на ничие влияние и не го допусна и до днес. А проектът стои и чака само Кметски подпис.
Казусът е с интересна предистория, започнала с една любопитна заменка - собственик на акционерното дружество, което искаше да строи селището на Бачиново, "Универсал строй консулт" ООД на тримата бизнесмени. Земята става собственост на строителната фирма след заменка на 1 етаж от МОЛ "Възраждане" /стария мол/ срещу държавния имот от 18 дка, върху който се намират тенис кортовете край парк Бачиново.
Бартерът бе реализиран през декември 2006 г. от тогавашния областен управител на Благоевград Владимир Димитров, управлявал по времето на тройната коалиция. Козметичният мотив за сделката, с която 3-мата бизнесмени се сдобили със златен парцел, бе, че етажът от МОЛ-а е нужен за новосъздадения Административен съд.
Обаче тук изплуват интересни имена. Тримата строителни предприемачи са съдружници в стария мол "Възраждане" в с Марияна Добрева, сестрата на БСП депутата Кирил Добрев, Валери Гюров, братовчед на екскмета Костадин Паскалев, и Ангел Гераксиев, председател на ОбС - Гоце Делчев и близък приятел на Кирил Добрев. Тогава в Благоевград имаше големи брожения срещу заменката, определена като "кон за кокошка", тъй като срещу етаж от 800 кв. м. в бизнес центъра строителните босове получиха 18 дка в зелената паркова зона на Благоевград, върху който се намират 7-те тенис корта в Бачиново и административната сграда към тях.
И днес гоцеделчевецът К. Добрев и К. Паскалев застават твърдо зад кандидата за кмет Томов, в битката му за детрониране на Камбитов. Апетитният проект не е забравен от мераклиите и чака подпис, а докато Камбитов е начело на общината - строително разрешение няма да има.
Подобна фактология подлага на съмнение чистите помисли на обкръжението на кандидата Томов за промяна в Благоевград. Декларациите за промяна в бизнес средата, които Румен Томов прави по време на изборния месец, какво означават?! Да се махнат сегашните фирми, които работят на територията на града и да се заменят с други, които чакат от години "златния си век"?! Не получихме отговор и не разбрахме това на публичния дебат, в който Томов имаше думата..... пред цял Благоевград и България........ Не бе подготвен за отговорите на много въпроси... Кандидатът обграден от:
БСП активисти от миналото, СДС лидери, бивш син депутат, дългогодишни приятели на екскмета Паскалев като певеца - ресторантьор Д. Димитров - Градевеца, бивш училищен директор и бивш директор на Благоевград БТ и бивш областен управител. ВСИЧКИ МИНАЛИ БЕЗ СЛЕДА В БЛАГОЕВГРАД. Това са хората, издигнали и застанали зад кандидатурата на независимия кандидат за кмет Румен Томов, подкрепен от БСП.
Е колко да е независим този кандидат?! Независим ще е от БСП? Независим ще е от тези зад гърба му, или от НЕГО НИЩО НЯМА ДА ЗАВИСИ В БЛАГОЕВГРАД?! Това е въпросът? Въпрос без повишена трудност за интелигентен Благоевград, който в неделя трябва да реши. Да се довери на видяното, направеното и познатият, НЕБЕЗГРЕШЕН Атанас Камбитов, или на НИКОМУИЗВЕСНИЯТ като общественик, като строителен предприемач и политик Румен Томов?! Привидното винаги мами, НО неизвестността крие сериозни рискове!
Благоевградчани!!!!! Ще позволите ли Червеният октопод да ви оплете в мрежите и да ви повлече в едно старо време на реваншизъм, репресии, мизерия и невиждана нищета. На карта са заложени съдбините Вашите и на Вашите деца в Благоевград. Ще позволите ли в една демократична България в Европа да върнете старото комунистическо статукво, от което са страдали поколения?! Обичайте Благоевград!
Днес повече от вчера и утре повече днес. Затова: Загърбете злобата, която ви внушават, не се поддавайте на манипулации и дивашки популизъм! Бъдете внимателни и гласувайте с мисъл за бъдещето, чийто трайни основи са положени. От нас зависи как ще продължим!
П. КостадиновТоп Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)