Избрани Новини

Йордан Йовчев: Благодарение на д-р Камбитов масовият и елитният спорт в Благоевград се развиват отлично

Присъстваха на първа копка за обособяване на стрийт фитнес и кросфит площадка в парк "Македония“

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов и легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев присъстваха на първа копка за обособяване на стрийт фитнес и кросфит площадка в парк „Македония“ в Благоевград.  
Съоръжението, което предстои да бъде монтирано, е изключително модерно и отговаря на всички изисквания за безопасност при тренировки. На него ще има възможност да се провеждат състезания и турнири от национално и европейско ниво. Уредите ще бъдат на разположение и на жителите и гостите на Благоевград.
„Някои хора се опиват да внушат, че парк „Македония“ не е парк, сами може да се убедите, че това са само приказки. За 2-3 години го превърнахме и в дом на българската и световната музика, превърнахме го и в дом на спорта. Има зали за бокс, за таекуон-до.  Ще бъде изградена и първата площадка за стрийт фитнес и кросфит на територията на парка. Следващият мандат ще изградим още 2-3, така че да обхванем града. Благодаря и на Вас, г-н Йовчев, Вие сте пример за всички тези млади хора, които в момента са тук“, каза досегашният кмет на община Благоевград и кандидат за трети мандат д-р Камбитов.
Йордан Йовчев сподели впечатленията си от развитието на спорта в Благоевград, както и от условията, които се предлагат. „Изказвам благодарност на Атанас Камбитов за всичко, което прави за масовия спорт, за елитния спорт. Надявам се, че подобни неща ще продължат да се случват в Благоевград. Пожелавам успех“, каза Йордан Йовчев.
Сред съоръженията, които ще бъдат монтирани на новата стрийт фитнес и кросфит, са шведска стена, маймунска стена, колело за сила и баланс, двоен лост, лежанка за коремни преси, въже за катерене, халки, двойна успоредка, стълба на три нива за подскоци, раздвижване и рехабилитация, лостове за набиране с различни  височини и др.
На церемонията присъстваха народният представител Даниела Савеклиева, вицепрезидентът на Световната федерация по таекуондо ITF Марио Богданов, кандидати за общински съветници, представители на спортни клубове.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май