Избрани Новини

МВР предприема извънредни мерки за сигурност по време на предстоящите празници

Очаква се засилен трафик в посока Гърция

Взети са всички необходими мерки за нормалното придвижване по пътищата на страната и граничните пунктове в дните около Деня на Съединението, 6-и септември. Подробности за създадената организация дадоха гл.инспектор Димитър Мичев - началник на „Пътна полиция“, ГДНП, комисар Любомир Костадинов - зам.началник на „Пътна полиция“ СДВР, главен инспектор Александър Димов -  началник на „Пътна полиция“ ОДМВР – София, комисар Румяна Борисова - началник отдел „Гранични проверки“ ГДГП, Бойко Рановски - изпълнителен директор на ИААА и инж.Иван Досев от АПИ.
На 5 септември от 12 до 20 часа и на 6 септември от 8  до 12 часа е създадена необходимата организация за бързо, безпроблемно и безопасно напускане на големите градове, обясни гл. инспектор Димитър Мичев. Същата организация е създадена и за последния от серията почивни дни - 8 септември, за времето от 14 до 20 часа, когато се очаква обратен трафик - в посока големите градове. Той уточни, че през последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще са насочени към подпомагане на трафика по основните направления и автомагистралите. В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и малките населени места.
Тази година столичната пътна полиция ще си взаимодейства за пръв път с Единния център за контрол на трафика, който вече работи на 80%. Създадена е организация и усилията ще са потокът да бъде контролиран към изходите на града чрез него, допълни комисар Любомир Костадинов. Създадена е организация и при нужда по направленията към автомагистралите да бъдат насочени екипи, които да поемат и регулират пътния поток.
Създадена е организация последния работен и последния почивен ден да има реверсивни движения по АМ „Хемус“, проблеми по АМ „Тракия“ не се очакват, заяви началникът на „Пътна полиция“ при ОДМВР-София главен инспектор Александър Димов. Той добави, че от 5 до 8 септември по всички направление в София-област ще има засилен контрол на скоростните режими.
Набелязани са мерки за недопускане на струпване на автомобили преди зоната за граничен контрол и недопускане на нарушения в зоната на граничните пунктове, уточни комисар Румяна Борисова. Създадена е също организация за непрекъсваемост на работата. Тя поясни, че се очаква засилен трафик в посока Гърция и препоръча освен граничните пунктове на Кулата и Маказа, пътуващите да се насочват и към ГКПП- Илинден, където има отворени допълнителни работни места и пътно платно. Очаква се също интензивен трафик и в посока Сърбия и от Турция и препоръча на водачите преди пътуване да се информират за интензитета на трафика от сайта на ГДГП, където информацията се актуализира на всеки два часа. Тя обърна внимание и на редовността на документите – паспорт или лична карта. „Актът за раждане не е документ за пътуване. Онези, които ще пътуват с децата си в отсъствието на един от родителите, задължително трябва да имат писмено родителско съгласие от отсъстващия и в оригинал, но да носят и копие“, обясни комисар Борисова.
ОТ ИААА са предприети всички необходими мерки, от утре всички служители на агенцията, които имат правомощия да извършват проверки, ще бъдат ситуирани по основните направления и ще осъществяват контрол на товарните автомобили и автобусите, каза изпълнителният директор на агенцията Бойко Рановски. В следобедните часове утре усилията на служителите на агенцията и на Пътна полиция, ще са насочени към спазване на забраната за движение на товарните автомобили. В почивните дни също са осигурени дежурни екипи, добави Рановски. Движението на товарните автомобили по основните направления и автомагистралите ще бъде ограничено утре от 16 до 20 часа, а в последния почивен ден от 14 до 20 часа, допълни инж.Иван Досев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов