Избрани Новини

100 години ще чества ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград

Подготвя се юбилеен спектакъл

ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград е готов с програмата си за 100-годишния юбилей на театъра, съобщи на пресконференция днес по повод откриването на юбилейния 100-годишен творчески сезон неговият директор Маргарита Мачева.

Участие в пресконференцията взеха Маргарита  Мачева - директор на ДТ „Никола Вапцаров” - Благоевград, Христо Мутафчиев - председател на Съюза на артистите в България, Юлия Дживджорска - дългогодишна актриса в трупата на театъра, Кънчо Кънев - актьор в трупата, Гергана Цакова -  актриса в трупата.

Маргарита Мачева сподели, че предстоят много събития. Освен представленията ще бъдат открити изложби, ще се проведат срещи с творците на театъра, ще се представи летопис за историята на театъра. Основен акцент в програмата ще бъде спектакъл, посветен на Никола Вапцаров, който в момента се  подготвя. Над него работят трима млади режисьори - Стайко Мурджев, Тея Сугарева и Боян Иванов. Гост на честванията ще бъде и племенницата на поета Мая Вапцарова.
Христо Метафчиев сподели, че Драматичен театър “Н. Вапцаров” – Благоевград е репертоарен театър с постоянна творческа трупа. Той се надява театърът да върви успешно напред и смята, че ръководството в лицето на М.Мачева е успяло да се обърне към младите хора в града и да  предизвика техния интерес.
Доказателство за това са 20-те хиляди зрители, с които се похвали театралната институция, както и 6-те премиерни заглавия за отминалия сезон.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов