Избрани Новини

Позитивни преживявания за деца в НУ "Яне Сандански“ - Разлог

Възрастните разнообразяват лятната ваканция на децата

Начални учители от НУ „Яне Сандански“ - Разлог, международни доброволци от Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ и ментори за характер по Характер.бг провеждат позитивни преживявания за ученици на началното училище през лятото. Чрез тематични и забавни занимания, дейности и игри на открито в училищния двор под наслов „Да играем с най-доброто в нас“, възрастни разнообразяват лятната ваканция на децата, паралелно изграждайки силни страни, умения и поведения за характер в тях. Във вторник бе проведено събитие на тема упоритостта и самоконтрола, а на 25 юли – събитие, посветено на любопитството и благодарността.
“НУ „Яне Сандански“ е едно от иновативните училища в България, работещо върху внедряването на позитивното образование и образованието за развитие на характера като иновативни подходи в страната. Изграждаме свой собствен подход към характера като фактор за успех в училище и в живота, базиран на 7 силни страни на характера с приложимост в образованието. В допълнение на дейностите ни през учебната година търсим разнообразни възможности, в това число и лятото, да представяме важността на тези силни страни на характера на учениците в тяхното ежедневие“, споделя д-р Георги Тренчев, директор на училището.
Преживяванията са една от дейностите в проект „Силните страни на характера в нас и около нас“, подкрепен от Обществения борд на TELUS International в България. Предстоят още занимания за деца през следващите месеци, като проектът също предвижда изграждане на тематична среда и етос за характер в училището и отбелязване на глобалната кампания за Деня на характера с местната общност на Разлог.  
„Съвременни изследвания и открития доказват, че в днешните сложни и динамични времена упоритостта като силна страна на характера е двойно по-надеждна в предсказването на успех в училище и живота от самите талант и IQ. Умения и поведения като да приключваме започнатото, да опитваме отново след грешка и провал или да продължаваме да работим дори да ни се иска да се откажем, помагат да постигаме целите си поне колкото самите знания и факти по учебни предмети. Такива са посланията, които се опитваме да оставим в децата, въвличайки ги по детски в игри и неформално през лятото“, разказва Димитър Татарски, съосновател на Характер.бг.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)