Избрани Новини

"Огънят на Орфей“ пламти в Разлог /снимки/

Сътвореното в класа по изобразителни изкуства ще бъде представено на изложба

На 6 август в Разлог стартира 13-тата Международна лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей“. Тази година най-оживени са класовете по живопис и артквилинг. В тях взеха участие над 30 ученици от Националната художествена гимназия и езикови гимназии в Пловдив, младежка група от организацията О.К.Е.V. - Потсдам, Германия, както и деца от школата по изобразително изкуство в Разлог.
Рамо до рамо с тях работят художниците Йордан Йорданов (Разлог), Иван Арабаджиев (Стара Загора), Сабине Рейч и Ева Ковалски (Потсдам), както и Ирина Раднева (Пловдив)

Тази многобройна творческа група реализира два последователни проекта:
- "Лабиринт от думи", посветен на делото на Светите братя Кирил и Методий (по идея на гостите от Германия) – изработка на икони и илюстрации по темата.
- "Разложка мозайка" - върху дървени плочки и платна – Разлог и неговата околност през погледа на различни хора и култури.

Сътвореното в класа по изобразителни изкуства ще бъде представено на голяма изложба в Читалище „15.09.1903г-1909г.” - Разлог на 13 август (вторник) от 18:00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов