Избрани Новини

Феерия от звуци и багри, емоции и красота огря Разлог /снимки/

Откриха изложба с творби на деца от Разлог, Пловдив и Германия

Снощи в голямата зала на Читалище "15.09.1903 г." - Разлог бе открита изложба с творби на деца от Разлог и Германия. Тя е резултат от работата на над тридесет млади творци, работили заедно в класовете по живопис и арт квилинг, част от лятната академия за изкуство "Огънят на Орфей".
Многобройната група включва ученици от Националната художествена гимназия и от Езиковата гимназия в Пловдив, деца от школата по изобразително изкуство в Разлог и младежка група от Потсдам, Германия. Заедно с тях твориха художниците Йордан Йорданов (Разлог), Иван Арабаджиев (Стара Загора), Сабине Рейч и Ева Ковалски (Потсдам), както и Ирина Раднева (Пловдив)
Творческата група е работила върху два проекта. Единият е "Лабиринт от думи", посветен на делото на светите братя Кирил и Методий (по идея на гостите от Германия). Другият проект е посветен на разложката мозайка, изобразена върху дървени плочки и платна, която ще бъде дарена на Община Разлог в знак на признателност за доброто гостоприемство през годините.
След показаната изложба, феерия от звуци и багри, емоции, добро настроение и красота показаха творческият клас по актьорско майсторство на Мария Димитрова както на децата от Германия, така и артистичните заложби на децата от Разлог.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден