Избрани Новини

Четири катастрофи станаха през уикенда в Пиринско

16-годишен младеж от Вълкосел, без да е правоспособен водач, блъсна пешеходка

На територията на област Благоевград през уикенда станаха следните ПТП:

- На 9.08. около 10:52 часа в с.Вълкосел 16-годишен младеж от с.Вълкосел, без да е правоспособен водач, паркирал лек автомобил „Сузуки Витара“, без да вземе мерки да обезопаси автомобила, така че същият да не се приведе сам в движение, в резултат на което автомобилът потегля назад и блъска 44-годишна пешеходка от с.Вълкосел. Пострадалата е получила фрактура на ляв крак.

- На 10.08. около 07:50 часа в района на разклона за с.Копривлен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Л.Б. /39 г./ от гр.Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, блъска в лявата задна част движещ се пред него лек автомобил „Сузуки Гранд Витара“ с 52-годишен водач от с.Тешово, след което се завърта и със задната си част се удря в насрещно движещ се лек автомобил „Форд Фокус“ с 54-годишен водач от гр.Гоце Делчев. В резултат на инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил „Сузуки Гранд Витара“, който е с разкъсно-контузна рана на главата. С техническо средство е установено, че Л.Б. е шофирал с наличие на 2,14 промила алкохол в издишания въздух.

- На 11.08. около 11:00 часа на ул.“Стефан Стамболов“ в гр.Сандански мотопед „Симсон“, управляван от 76-годишен водач от гр.Сандански, отклонявайки се наляво, за да излезе от пътното платно, отнема предимството на движещ се зад него лек автомобил „Фолксваген Пасат“, който в този момент е предприел изпреварване и допуска ПТП, като се удря в задната му част. При инцидента е пострадал водачът на мотопеда, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

- На 11.08. около 23:40 часа на бул.“Св.Димитър Солунски“ в Благоевград лек автомобил „Мазда“ с 19-годишен водач от Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на дясна крива навлиза в лентата за насрещно движение, преминава през тротоара, удря се в каменен зид, отскача, завърта се и със задната част се удря в стълб на уличното осветление. При инцидента, без опасност за живота, са пострадали водачът на автомобила и пътуващ в него 18-годишен младеж от Благоевград.                Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)