Пет катастрофи със шестима ранени през уикенда в Пиринско

Ранените са без опасност за живота

На територията на област Благоевград през почивните дни станаха следните ПТП:

- На 2.08. около 15:30 часа на АМ "Струма" в участъка между гр.Сандански и ГКПП-Кулата е станало ПТП, при което лек автомобил „Мицубиши Колт“ с 54-годишен водач от Гърция, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се е обърнал на пътя. С повърхностни наранявания и без опасност за живота е пострадал водачът на автомобила. Пробата с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.

- На 2.08. около 18:40 часа на кръстовище, образувано от ул.“Г.Делчев“ и ул.“Десилица“ в Добринище 14-годишен велосипедист от града не спира на пътен знак Б2 и се блъска  в предната част на движещ се по път с предимство лек автомобил „Ситроен“. При инцидента, с охлузна рана в областта на таза и без опасност за живота, е пострадал велосипедистът.

- На 3.08. около 16:50 часа на пътя между с.Господинци и разклона за с.Буково, община Гоце Делчев, лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ с 56-годишен водач от с.Попинци, община Панагюрище, на ляв завой излиза вдясно от пътното платно и се блъска в самокатастрофирал  лек автомобил „Мазда“, частично престояващ на асфалтовата настилка. При инцидента са пострадали 36-годишният водач на лекия автомобил „Мазда“ от с.Триводици, община Стамболийски, който е получил болки в гръдния кош и 6-годишно момиче от с.Триводици, пътуващо в лекия автомобил „Мазда“, което е с фрактура на лява ръка. Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Мицубиши Паджеро“ е отрицателна.  

- Вчера около 13:00 часа в местността Трихинарица, землище на с.Корница, община Гоце Делчев, мотоциклет „КТМ“ с 36-годишен водач от с.Корница се блъснал в дърво, в резултат на което е пострадал водачът на мотоциклета, който е получил фрактура на ребро. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев.

- Вчера около 14:20 часа на път II-19 в района на с.Места мотоциклет „БМВ“ с 42-годишен водач от Пловдив на ляв завой навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска странично в задната част на движещ се по нея лек автомобил „БМВ“. С фрактури и  разкъсно-контузни рани  е пострадал мотоциклетистът, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград без опасност за живота.