Избрани Новини

Стартира национална дарителска кампания за подпомагане на деца, пострадали при ПТП

Посланието на кампанията е "Бъди с нас! Заедно можем повече"

Българският червен кръст стартира Втора национална кампания за подкрепа на Дарителския фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия. Инициативата е подкрепена от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Министерството на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, неправителствени организации, медии и частни дружества.

Целта на кампанията е да се насочи вниманието на обществеността към проблема с пътната безопасност и с големия брой пътни произшествия, и да се увеличи превенцията на детския пътен травматизъм. Посланието на кампанията е "Бъди с нас! Заедно можем повече!". Всеки, който желае да подкрепи кампанията може да го направи с SMS на кратък номер 1255 за абонатите на трите мобилни оператори. Стойността на едно съобщение е 1 лв.

Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на пострадали деца при пътнотранспортни произшествия и за осигуряване на финансов ресурс за лечението на деца с различни увреждания в резултат на пътни инциденти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)