Избрани Новини

Спартак 1919 (Плевен) отново праща двама играчи в Нотингам Форест!

Те ще прекарат 10 дни в Нотингам, участвайки в подготовката на формацията U18

За втори път през тази година отборът на Спартак 1919 ще изпрати двама играчи при двукратния европейски шампион - Нотингам Форест! Това са юношеския национал на България - Теодор Георгиев, за който това е втора покана от англичаните и Йордан Желев, който бе част от всички лагер-сборове на проектонационалите.

Теодор прекара едноседмичен престой през май, когато записа няколко гола и асистенции в мачовете, които изигра и с отличното си представяне заслужи втора покана от Форест, която го доближава до това да премине на Острова при първа възможност!

Изявите на Йордан също бяха следени от англичаните през сезона, като получаваха редовно репорт за неговото представяне, както и видеоматериали с които да имат по-добра представа за качествата му.

Двамата ще прекарат 10 дни (между 15 и 25 август) в Нотингам, участвайки в подготовката на формацията U18.

Главният мениджър на Академията, Гари Бразил, лично наблюдава изявите на Теодор по време на първия му престой, в мач, който бе игран на градския стадион на Форест срещу Ковънтри. Тогава плеймейкърът игра солидно, печелейки дузпа за своя отбор и ръководейки умело играта в противниковата половина.

"Главният скаут на Форест, както и треньорите в академията бяха изключително впечатлени от качествата на Тео. Те заявиха, че биха го взели веднага, ако бе англичанин, но при играчите от друга националност процесът е малко по-сложен. Фактът, че канят повторно играч, потвърждава интереса към него от Форест и се надявам Тео да продължи развитието си там - заслужава го! Това е уникална възможност и за Йордан да се докосне до английския футбол и да видим нивото му спрямо неговите връстниците. Вярвам в качествата и на двамата, иначе нямаше да има смисъл в усилията ни да ги пратим там. Не е задължително да бъдат одобрени - само по себе си това изживяване им носи безценен опит и възможност да видят от първо лице какво е нивото и стандарта, който трябва да покрият, за да имат по-голям шанс за реализация в професионалния футбол.

3 покани от началото на годината от чуждестранни клубове за 4-ма различни играчи на ФК Спартак 1919 (Плевен), а предстоят и още! Това говори достатъчно за нашите намерения и за работата която вършим, както и за стандарта, който се опитваме да държим в нивото си на работа.

Това няма да е единствената покана за наши играчи да излязат навън. Тепърва, всъщност, предстоят още вълнуващи новини и възможности за нашите играчи да получат шанс за изява в чуждестранен клуб. Междувременно всички контакти, които изграждаме, помагат много и за поддържането на ниво в работата която вършим при нас. От Форест, както и от няколко други клуба, са впечатлени от изградените футболни и личностни качества на нашите играчи.

Проектът Спартак 1919 е едва в началото си - за малкото време в Плевен, успяхме да променим и развием много неща, а тепърва предстоят още по-вълнуващи цели, които искаме да реализираме", коментира директорът на школата Радостин Александров



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)