Избрани Новини

Спартак 1919 U15 втори на международния турнир в Брашов

Плевенчани победиха Стяуа (Букурещ), Селта Брашов, Про Спорт (Букурещ) и елитния Сепси

Отборът на Спартак 1919 /родени през 2005г./ завърши втори на турнира "Brasov Cup" в Брашов, Румъния.

Подобно на U17 през миналата седмица, "гладиаторите" се представиха силно и бяха най-резултатният отбор на турнира и тимът с най-стабилната защита, допускайки само 2 гола в 5 мача.

Плевенчани победиха Стяуа (Букурещ), Селта Брашов, Про Спорт (Букурещ) и елитния Сепси.

Във финалната среща Спартак 1919 доминира през целия мач и допусна 1 точен удар в очертанията на своята врата, който се оказа достатъчен да направи разликата в мача. Въпреки загубата, плевенчани играха много силно, карайки съперника да се защитава през почти цялата среща.

При 17-ките участието завърши със загуба с 1:2 от Киндер. Умората при U17 се пролича в края. Натрупаха се 10 мача в рамките на 10 дни срещу корави съперници, всички от които с година по-големи от нашите играчи. За тези 10 срещи, Спартак 1919 U17 игра срещу отбори от 4 различни страни, побеждавайки Карпати (Лвов) с 4:1, елитния "Ботошани" със 7:1 и общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби.

"Втори международен турнир в който се класираме на финал и оставяме отлични впечатления с играта си. Това ни радва. Загубите във финалите ни дават ценни уроци - трябва да подобрим още много неща и стимул да продължим да работим. Гордеем се с представянето на момчетата ни. При 17-ките бяхме при година по-големите и там също показахме страхотна игра. Натрупа се и умора, но опита и възможността да премерим сили с елитни отбори от различни страни е нещо, което несъмнено ще допринесе за развитието на нашите играчи, както и на нашия клуб", коментира Радостин Александров



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов