Четири деца от Гоце Делчев отиват на космически лагер Space Camp Turkey

Стипендиантите са Александра Цанова, Антъни Атанасов, Анна-Мария Чобанова и Катерина Кръстилова

Четири стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey предоставиха Община Гоце Делчев и Центърът за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. За стипендиите кандидатстваха ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Гоце Делчев с интереси в науката и технологиите, които владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски.
Стипендиантите за 2019 г. на Община Гоце Делчев са:
Александра Цанова, Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методии”
Антъни Атанасов, Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методии”
Анна-Мария Чобанова ПМГ „Яне Сандански“
Катерина Кръстилова, ПМГ “Яне Сандански”
Четиримата ученици получиха официално своите удостоверения за участие в космическия лагер от кмета на общината Владимир Москов в присъствието на представители на Центъра за творческо обучение. Като допълнителен подарък всеки ученик получи и книгата за Гоце Делчев, издадена по поръчка на общината.
Автори на темите за есета за 2019 г. са младежи, преминали през космическия лагер и спечелили медал за България. Темите, по които се състезаваха децата от града, бяха:
Тема 1: Промени ли НАСА света за 60 години?
Тема 2: Екзопланетите - Нови светове
Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!
Конкурсът се провежда за втора поредна година в рамките на сформираното през 2018 г. сътрудничество между Община Гоце Делчев и Центъра за творческо обучение в областта на образованието, а стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата. Тази година в космическия лагер участват ученици от България, Гърция, Турция, Русия, Италия, Испания, Пакистан, Китай, САЩ и други.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"