Гоцеделчевски деца отиват на космически лагер по модел на NASA

Ще преминат през тренажори за астронавти и ще разговарят с астронавт от NASA

Общинa Гоце Делчев и Центърът за творческо обучение ще предоставят уникалната възможност на две деца от общината, изпращайки ги в космически лагер по модел на NASA това лято, където ще преминат през тренажори за астронавти и ще разговарят с астронавт от NASA.
За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години с интереси в науката и технологиите, които владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Крайният срок за кандидатстване е 1 март. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе по една от следните теми:

Тема 1: Създадено за Космоса - използвано на Земята.
Тема 2: Космическите пионери.
Тема 3: Спорт в Космоса.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок. Размерът на стипендията покрива таксата за участие и е в размер на $1250. Двете стипендии се предоставят на базата на ново сътрудничество между община Гоце Делчев и Центъра за творческо обучение, чиято цел е повече деца от града да се докоснат до науката на бъдещето. Двамата стипендианти от град Гоце Делчев ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят.

Двете стипендии се предоставят извън редовната конкурсна програма,  като желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg или директно през този линк.

За допълнителни въпроси - на [email protected] или на телефон 0882 506 425.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"