Избрани Новини

"Антихрист" гледаха в Банско

Константин Икономов представи книгата си "Житница"

"Антихрист", или тогава, когато Бог и Дявол не могат да си поделят Света, та камо ли човеците. Високият философски роман „Антихрист“ на Емилиян Станев се превръща в театрален спектакъл с драматизацията и режисурата на Бойко Илиев и беше поднесен на публиката в Банско като част от Летните театрални празници. Самият режисьор също беше в залата и гореше заедно с прекрасните актьори Веселин Калановски, Любомир Ковачев, Ники Сотиров и харизматичната Елена Петрова. Представлението започна и затвори кръга накрая със стария Еньо (В.Калановски), който описва житието си, в чиято сърцевина е опитът на човека да си обясни красотата, вярата, плътското, властта и света изобщо – кое е от Бога и кое - от Дявола. По думите му, натрупваш мъдрост и се озоваваш в Ада, защото който придобие Света, получава и Ада.
Една драматургия, в която всяка реплика е ювелирна сентенция, а публиката в Банско жадно я поглъщаше и съпреживаваше съдбата на героите в спектакъла. Едно представление, което те стиска за гърлото, но след края му се чувстваш като изповядан.

В рамките на театралните празници бе представена новата книга на Константин Икономов „Житница”.
Роден в Банско, лирик, творец, автор на многобройни изложби, писателят представи своя  поетичен свят, описан в единайстата му поред книга.
Събитието ще се състои в тържествената зала на читалище ”Никола Вапцаров” от 17.00.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)