Избрани Новини

Гледаме филма на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените"

Прожектира се днес от 16 часа

Филмът на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените" е част от съпътстващата програма на театралния фестивал "Тара-ра-бумбия". Ще се прожектира днес, 18 май, от 16 часа в кино "Синемакс" - Благевград.

Този филм е плод на една специална среща – с иконата на норвежкото кино Лив Улман. Магнетична актриса, муза и спътница в живота на Ингмар Бергман, тя става известна с блестящите си превъплъщения в цяла поредица от филми на шведския гений – „Персона“ (1966), „Часът на вълците“ (1968), „Срамът“ (1968), „Шепот и викове“ (1972), „Сцени от един семеен живот“ (1973), „Есенна соната“ с(1978). Играе и в театъра, а от началото на 90-те години режисира няколко филма, сред които „Trolösa“ (2000) по сценарий на Ингмар Бергман.
За първи път легендарната норвежка актриса отваря малката си ваканционна къща край Осло, за да посрещне снимачен екип, при това български. В прегръдката на природата и спомените Лив намира покой, връща се към вълнуващи роли и срещи, белязали живота й, към всички онези неизбледняващи шедьоври, които са я променили. Това е първото българско филмово заглавие с участието на музата на Бергман.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)