Силен старт на "Тара-ра-бумбия“ ще зарадва благоевградската публика

Фестивалът ще бъде открит със спектакъла на Ива Тодорова "Приятно ми е, Ива“

Тази вечер започва седмото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. Изключителен авторски спектакъл ще постави старта на най-чакания театрален маратон. Днес  фестивалът ще бъде открит със спектакъла на Ива Тодорова- „Приятно ми е, Ива“. Авторското представление ще започне в 18.00 часа на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“.
Актрисата Ива Тодорова има много награди, сред които  "Икар" 2019 за водеща женска роля, "Икар" 2019 за драматургичен текст, извънредна награда "Златен кукерикон" 2019 за индивидуално театрално постижение, номинация "Икар" 2019 г. за водеща женска роля, номинация "Икар" 2019 г. за драматургичен текст. Изключително харизматичната Ива Тодорова е позната на публиката от работата си с режисьори като Галин Стоев, Стоян Радев, Лили Абаджиева.
Спектакълът едновременно  разсмива и вълнува, основно се свързва със зрителя през емпатия, като създава чисто поле на споделеност, близост, обич и радост, в което зрителят е приласкан да съучаства (емоционално и интелектуално), с възможност за острова на катарзиса – да осъзнае, преживее и преработи личните си неудовлетворености, травми и болки, но и заедно с това да разпознае и усили собствените си радости и желания. „Приятно ми е, Ива!“ е преживяване, което в театъра не се случва често.
Програмата на фестивала „Тара-ра-бумбия“ и тази година е изключително богата. Той ще продължи до 20 май. Билети и карти за представленията може да закупите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен