Избрани Новини

Асен Стругов представя книгата си "Епопея на безсмъртния Батак"

Срещата с автора е от 17.30 ч.

Днес от 17.30 ч. в централната библиотека на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград поетът Асен Стругов от гоцеделчевското село Гърмен ще представи книгата си "Епопея на безсмъртния Батак".
Представянето на новата книга на автора е по покана на Литературен клуб "Огнище" и Творческо обединение "XXI век" при читалището.
Асен Стругов е автор на книгите с лирика и проза "Завръщане от ада", "Богородична моя любов", "Сказание за Илинден", "Завръщане при корена", "Мълчанката", "Елегии за страха", "Щураво племе", "Разкази за истината", "Българска Голгота".
Той е работил като учител, заместник-кмет, журналист във в."Пиринско дело" и др. От младеж пише, член е на гоцеделчевския литературен клуб. Има участия в различни национални конкурси, както и награди от тях.
Творбите му са остро социални, политически ангажирани, винаги на "ръба на острието", както самият той казва. Интересува се от проблемите на обществото и не крие своите възгледи и пристрастия. И най-вече - обичта към родната страна и хората, за чиито болки пише.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)