Поетът Асен Стругов представи своята "Българска Голгота"

Днес писателят от село Гърмен Асен Стругов представи новата си поетична книга „Българска Голгота“. Културното събитие се проведе в централната библиотека на читалище "Н.Вапцаров" - Благоевград. Представянето на новата книга на автора бе по покана на Литературен клуб "Огнище" и Творческо обединение "XXI век"при читалището.

Асен Стругов е автор на книгите с лирика и проза "Завръщане от ада", "Богородична моя любов", "Сказание за Илинден", "Завръщане при корена", "Мълчанката", "Елегии за страха", "Щураво племе", "Разкази за истината". Под печат е "Епопея на безсмъртния Батак".

Той е работил като учител, заместник-кмет, журналист във в."Пиринско дело" и др. От младеж пише, член е на гоцеделчевския литературен клуб. Има участия в различни национални конкурси, както и награди от тях.

Творбите му са остро социални, политически ангажирани, винаги на "ръба на острието", както самият той казва. Интересува се от проблемите на обществото и не крие своите възгледи и пристрастия. Най-вече - обич към родната страна и хората, за чиито болки пише.

Книгата беше представена от редактора й Красимира Кацарска. Всеки от присъстващите получи подарък - новата книга на Асен Стругов "Българска Голгота", с посвещение от автора.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия