Избрани Новини

Доброволческата кухня получи подкрепата на благоевградчани

Десетки закупиха от предметите на благотворителния базар

Благотворителен базар „От сръчните ръце на мама“ се проведе днес в Благоевград. Той бе подреден пред сградата на Община Благоевград от 10.00 до 16.00 часа. Благотворителната инициатива е в подкрепа на доброволческата кухня за бедни към църквата „Св.Николай“ в Благоевград.

Организаторите предлагаха на благоевградчани да закупят естествени и изкуствени цветя, свещи и икони, терлици, украшения от плъст, великденска украса, сладкиши и какво ли още не - и всичко това изработено от сръчните ръце на доброволците към Православния център и Общинския център по наркотични вещества. Бяха изложени и картини на художничката Вили Костова, която е сред хората, работещи в подкрепа на доброволческата кухня.
Кухнята за бедни отвори врати през 2016 година. Тя е разположена в църквата „Св.Николай Летни”. Председател на настоятелството е енорийският свещеник отец Светослав Кючуков. Средствата, с които се издържа кухнята, се осигуряват от дарители и благотворителни кампании.
Базарът се провежда за поредна година в Благоевград. Организатори на събитието са Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград и Православният информационен център на Неврокопската света митрополия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов