Избрани Новини

Днес е Световният ден на социалната работа

Тази година се фокусира върху социалните отношения между хората

Световният ден на социалната работа 2019 подчертава "Насърчаване на значението на взаимоотношенията с хората".
Световният ден на социалната работа е на 19th март 2019. Ключовият ден на годината е, че социалните работници по света стоят заедно, за да отпразнуват постиженията на професията и да вземат посланието на тема в своите общности, работните места и техните правителства, за да повишат осведомеността за социалните трудови вноски и необходимостта от по-нататъшни действия.
Тази година се фокусира върху социалните взаимоотношения между основните взаимоотношения между хората, тяхната среда и бъдещето им. Д-р Рьори Труел, генерален секретар на IFSW, заяви:
"Имаше известен момент в историята на последната история, когато политикът Маргарет Тачър встъпи в сегашния глобален период на консерватизъм и разрушаване на държавните служби, когато обяви:" няма общество, има мъже и жени ". Становището на Тачър продължава да има опустошителни ефекти, тъй като то остава доминиращо в много аспекти на световната и националната политика. Тази тема на 2019 World Day за социална работа директно се отнася до тази фалшива и брутална консервативна догма. От опита в социалната работа всички хора са обвързани от социалните взаимоотношения, които определят качеството и сигурността на живота. В световен мащаб професията "социална работа" ще се обедини в популяризирането на важността на изграждането на политики и практики, които признават, култивират и обогатяват нашите взаимозависими взаимоотношения - за мир, реализиране на равните права на всички и устойчив свят.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)