Благоевград кани Дания за бизнес

Областният управител се срещна с датския посланик

Областният управител и заместник-областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов и Иван Стоянов се срещнаха с посланика на Кралство Дания н.пр. Сьорен Якобсен.
По време на срещата в Областната администрация Благоевград бяха обсъдени възможностите за инвестиции от датска страна на територията на региона, като областният управител отбеляза, че вече има датска компания, която развива успешно своя бизнес в Благоевград, пивоварната „Карлсберг“.
Посланикът акцентира на факта, че все повече датски компании са инвестирали в различни сфери на родната икономика и този брой продължава да расте, обсъдиха се и възможности за установяване на по-тесни връзки между област Благоевград и Дания.
От своя страна областният управител посочи възможностите за развитие на региона, като отбеляза важното стратегическо място на областта, през чиято територия преминава международен коридор, изграждането на автомагистрала „Струма“, която е част от Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Централна Европа с тази част на континента и която несъмнено допринася за по-динамичното развитие на района, тъй като има важно социално-икономическо значение.
Посланикът на Кралство Дания бе запознат и с възможностите за развитие на културния, историческия, винения, планинския и спа туризма в региона, които ще допринесат за развитието и разгръщането на просперитета и на по-малките населени места.
Бисер Михайлов запозна н.пр. Сьорен Якобсен и с възможността на Благоевград като университетски град за създаване и развитие на съвместни програми за обучение на студенти.
Н.пр. Сьорен Якобсен изрази изключителната си удовлетвореност, че има възможност да се запознае с възможностите на региона, който е известен с богатото си културно и историческо наследство.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен