Почетно консулство на Грузия отвори врати в Благоевград

Благоевград Лайф

15-03-2019, 18:42

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Бе организирана тържествена среща в зала "22 септември“

Почетно консулство на Грузия отваря врати в Благоевград.  По този повод бе организирана тържествена среща в зала „22 септември“, на която присъстваха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, посланикът на Грузия в България н.пр. Тамара Лилуашвили, Юлий Нушев – почетен консул на Грузия, Темиртай Избастин – посланик на Казахстан, Владимир Воронкович - посланик на Беларус,  президентът на АУБ Стивън Съливан, гости и граждани.
„Само преди няколко месеца с Юлий Нушев започнахме да обсъждаме идеята за почетно консулство, а днес то вече е факт.  Изключително съм радостен, че това се случи. Благодаря на всички, които съдействаха. В момента ние продължаваме една добра традиция с повече от 50-годишна история. През 1964 година Благоевград се побратимява с Батуми. Това е един от първите градове, побратимени с нашия град. Продължаваме да развиваме, да надграждаме нашите отношения. Това е второто консулство, имаме и консулство на Казахстан. В Американския университет учат 26 студенти от Грузия, а ролята на консулството е да съдейства както на тях, така и като цяло на грузинските граждани в България.  Вярвам, че откриването на консулството ще доведе до тласък на развитието и на бизнес отношенията, и в промяна на култура и всичко, което съдейства и спомага за развитието на двустранните отношения“, каза кметът д-р Атанас Камбитов.
От своя страна почетния консул Юлий Нушев благодари за съдействието на Община Благоевград в лицето на д-р Камбитов.
Почетното консулство на Грузия се намира на ул.„Митрополит Борис“ № 17, а работното време ще бъде от 9.00 до 18.00 часа в делнични дни.
 Церемонията по официалното откриване на почетното консулство завърши с изключително изпълнение на ансамбъл „Пирин“, които представиха българския фолклор.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"