Избрани Новини

Без повече нощни заведения и казина в Банско

Забранява се и преустройството на сега съществуващите

Община Банско гласува наредба, с която забранява изграждането на повече нощни клубове, казина и еротик барове в курорта, информира БНТ. Забранява се и преустройството на сега съществуващите, които са 20 на брой.
Идеята е планинският град да не се превръща с шумен курорт, а да бъде привлекателен за семейства, които искат да си починат. Според кмета на града Георги Икономов сега съществуващите заведения са достатъчно за нуждите на туристите, които искат да се забавляват в нощните клубове.
По думите му, трябва да се осигури спокойствие както за местните жители на планинския курорт, така и за гостите, които предпочитат тишината.
Освен това от общината обмислят и забрана за строителството на нови хотели, тъй като сега съществуващите са напълно достатъчно за гостите на града.
Георги Икономов, кмет на община Банско: Не искаме да сме лъскав курорт туристически, по-скоро искаме да си запазим автентичността и това, което Банско е било до момента. Така че след доста разговори и като видяхме, че към момента имаме около 20 бара нощни бара, казина, еротик барове с общ капацитет над 1500 посетители, просто решихме, че това е достатъчно за града ни и повече оттука насетне не искаме да се строят нови казина и барове. Предложих го това нещо на общинския  съвет, който го прие единодушно.
Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май