Иван Везюв има вече знаме на Банско

Ще участва в Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения

Кметът на Банско Георги Икономов направи официално изпращане на Иван Везюв, който ще представи България на Световните летни игри на Спешъл олимпик в дисциплината лека атлетика. Градоначалникът пожела успех и много медали на Иван и му подари знамето на Община Банско, екип на ПФК “Банско”, щампиран с инициалите на любимия му футболист  Кристиано Роналдо, спортни дрехи и обувки. Изпрати го с думите: “Бъди здрав и уверен в себе се, ти можеш! И като спечелиш медал, вземи знамето на Банско и гордо го развей!”
На събитието присъстваха родителите на Иван, неговият личен треньор  Георги Кавръков и служители на Дневен център “Здравец”. Всички те му пожелаха успех, а треньорът му даде последни напътствия: “Бъди спокоен по време на състезанията, покажи им какво можеш! Вярваме в теб!”
Банско е с традиции в Световните игри на Спешъл олимпикс, за пети пореден път състезател от Банско ще вземе участие в тях.
Спешъл Олимпикс България получи квота от 18 атлета с интелектуални затруднения от 10 български общини (София, Варна, Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич) в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.
В периода 14 – 21 март 2019 година в Абу Даби ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации, като ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"