Избрани Новини

Община Бобошево остана без аптека

Аптеката обслужваше около 20 села

Над 3 000 души в кюстендилската община Бобошево останаха без аптека, след като единствената беше затворена в края на миналата година, информира БНТ. Бобошево е четвъртата община в района след Трекляно, Сапарева баня и Невестино, където хората няма откъде да си купят лекарства.
Аптеката в Бобошево, която обслужва около 20 села, е затворена от десетина дни. Фармацевтът, който я държал през последните четири години, всеки ден пътувал от София, напуснал по лични причини.
- Без аптека сме много зле. То и селата тука, които са към общината, тука идват.
- Кой век сме - 21 век, така че нормално да са хората да са така настроени негативно по тоя проблем.
- Сезонът на грипа, доста е опасно.
Д-р Сашо Котев, директор на РЗОК-Кюстендил: Там се изпълняват между 300 и 350 рецепти, което за фармацевта от икономическа и финансова гледна точка е неизгодно. Той явно е потърсил по-добър бизнес.
Сега хората са принудени да пътуват до Дупница или Благоевград, за да се снабдят с лекарства. А най-тежко е положението за възрастните, живеещи в отдалечените села.
- Тия възрастни хора, как да ви кажа, те са изоставени и от Бога, особено по селата.
Кметът на Бобошево Крум Маринов обясни, че води преговори с друг фармацевт, който да отвори аптека в градчето: Веднага съм намерил друг човек, който си оправя документацията и ще го наследи. Буквално ще има един промеждутък, може би не повече от месец.
Новият фармацевт дори щял да си закупи къща и да се установи трайно в Бобошево.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов