Избрани Новини

Съд разреши антена на спътникова телевизия при Бобошево

В Бобошево е направено и обществено обсъждане по проблема

Административният съд в Кюстендил отмени решение на Общинския съвет в Бобошево, с което е отказано на спътникова телевизия да монтира антена край града, казаха администратори, предаде БНР.
Местните хора считат, че антената е опасна и ще вреди на пчелите и са против.
Решението, с което се отказва поставяне на антената на общинския съвет в Бобошево е от февруари т.г., а мобилният оператор обжалвал в съда.
Съдебният състав наскоро реши съдебният спор в полза на спътниковата телевизия. Общината трябва да плати и глоба от 150 лева разноски по делото.
Магистратите са се позовали на становището на РИОСВ-Перник, според което ниските честоти на антената нямат вредно влияние, а също така и на издаденото разрешително от Комисията за регулиране на съобщенията на оператора.
Местните жители са категорично против поставянето на антена в опасна близост до най-голямата овощна градина край главен път Е-79 -  градините  са място за паша от пчелите. Двама от общинските съветници също са пчелари.
В Бобошево е направено и обществено обсъждане по проблема.
На последната за тази година сесия на местния парламент общинските съветници обявиха, че застават зад жителите на Бобошево и също са против монтирането на антена в землището на града, но и че са длъжни да се съобразят с решението на съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов