Избрани Новини

Общината в Бобошево мина на климатици

В Кюстендил чиновниците са на газ

Административната сграда на общината в Бобошево от тази седмица се отоплява само на климатици - на трите етажа са монтирани и работят над 20, споделиха служители. Така проблемът с отоплението на общинските офиси е решен окончателно, информира БНР.
На климатик вече са офисите на всичките около 35 служители в различните звена. Досега те импровизирали – отоплявали се с калорифери, печки на реотан и др., но никога не достигали необходимата температура. При последните захлаждания в канцелариите на климатик температурата се запазвала до 22-23 градуса. С климатиците е и по-чисто. До 2000 г. сградата имала монтирано локално парно на нафта, заедно с централното читалище "Лоза". Това се оказало много скъпо  и от общинската управа демонтирали парното и радиаторите. Всеки отдел сам решавал как да се отоплява през зимата.

"Мръзнехме, това вече ще се забрави с климатиците", каза завеждащият отдела "Общинска собственост" Георги Мичов, който работи като администратор от 18 години.
Всяка община в Кюстендилско решава как да се отоплява - в Кюстендил чиновниците са на газ, в Сапарева баня монтирали геотермална централа и използват 103-градусовия минерален гейзер, а в Трекляно, най-малката община в България - все още са на дърва и на печки във всяка стая.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов